- Det er veldig stas å bli kjøpt inn av Kulturrådet, sier forlagssjefen i IKO-Forlaget, Heidi J. Andersen.

Det vitner om kvalitet, som er kriteriet Vurderingsutvalget for barne- og ungdomslitteratur bruker når de kjøper inn bøker og på den måten gjør dem tilgjengelige for et bredt publikum.

Bøkene om Bo har vært populære helt siden de kom i 2009, og passer for 2-5 åringene.

I denne boken møter vi Bo og Nora som spiller ludo. Bo er nesten i mål med alle brikkene sine, men blir kastet tilbake til start. Det er ikke moro å tape! Bo blir sur og vil ikke spille mer. Hva kan få han til å skifte mening?

Dette er den tredje boken i serien om Bo som er blitt kjøpt inn av Kulturrådet.

Hvor mange bøker som blir kjøpt inn på denne måten hvert år, varierer. Det er fordi alle bøker med høy nok kvalitet blir kjøpt inn.

For forlaget betyr det å komme med på Kulturrådets innkjøpsordning at man kan utgi bøker man ellers ikke kunne utgi, ved at de går i et høyere opplag. For forfatteren betyr en innkjøpt bok en vesentlig høyere inntekt på boken. Bøkene som blir valgt ut av Kulturrådet blir sendt ut til alle norske folke- og skolebibliotek og til noen undervisningssteder og biblioteker i utlandet. Disse er i tillegg til bøkene bibliotekene selv har kjøpt inn med eget budsjett.

I år har det kommet flere nye bøker om Bo, og du kan også lese om hvordan Bo blir lucia. 

Du finner bøkene om Bo i nettbutikken vår.