Kristine og Jostein Grosås er besteforeldre til Ruth Martine på 3 år, og Jostein på 5. De visste godt hva de ønsket å gi barnebarna sine da de kom til verden.

 – Vi ønsker først og fremst at de skal få høre om Jesus, forteller Kristine.

 Besteforeldrene har kjent til Dåpsklubben Tripp Trapp lenge, og det var naturlig for dem å melde barnebarna inn der. Så den første julen til barna fikk de medlemskap under juletreet.


Kjenner du noen som kunne tenke seg et medlemsskap?

Les mer og meld de inn her!

Dåpsklubben Tripp Trapp er et tilbud for barn mellom 0-12 år, hvor barna får tilsendt en pakke tre ganger i året. I disse pakkene blir barna kjent med Jesusfortellinger og andre historier fra Bibelen, bordvers og kveldsbønner, sanger og andre bøker med positive holdninger og verdier. En perfekt gave fra foreldre, faddere eller besteforeldre.

Se noen av velkomstgavene til klubben her!

 

 

 

Som bestemor syns Kristine det er fint at pakkene inneholder både gode bøker og annet morsomt innhold.

 – Barna liker variasjonen, og det er viktig å tenke på dem når en legger sammen en slik pakke. Det syns jeg klubben klarer godt.

Bøkene og lekene blir mye brukt når besteforeldrene er på besøk, og hun husker spesielt godt alle bitene fra julekrybben som de lekte med sist jul.

 – For meg betyr det mye å kunne leke med barnebarna mine, og det er noe spesielt og meningsfylt å lese bøker med dem som har et innhold med gode verdier, forklarer hun.

Rom for undring i bildelotto

Det Ruth Martine og Jostein liker aller best med klubben, er at de regelmessig får en overraskelse i posten fra besteforeldrene sine. Det forteller foreldrene, Karoline og Jo-Martin Grosås Nordbø.

De syns klubben var en veldig fin gave fra besteforeldrene.

 – Det beste med pakkene er at det gir oss en variert måte å fortelle om evangeliet, Bibelen og Jesus, slik at bibelfortellinger blir en like naturlig del av oppveksten som Hakkebakkeskogen og Kardemomme by, forteller Karoline.

Bøkene, sangkortene og spillene fra klubben står alltid tilgjengelig i hyllen hjemme hos familien på fire.

 – Barna tar fram bøkene og kikker i dem eller når de ønsker å bli lest for. De små bøkene om Bo passer godt i barnas hender og forteller historier de kjenner seg igjen i. Vår eldste gutt liker godt å lete etter figurer i Myldrebibelen på sengekanten. Ellers har vi mange ganger blitt utfordret i bildelotto, forklarer moren.

For barna som nå er tre og fem år, ligger mye av gleden i selve opplevelsen av å åpne pakken og se hva som er inni. Men bøkene og lekene ligger fremme, og blir derfor brukt både sammen med foreldre og besteforeldre. Og flere ganger har produktene åpnet opp for spennende samtaler i hverdagen.

 – Vi har spilt mye Nora bildelotto som blant annet viser ulike kirkelige handlinger på bildene. Bilder av dåp og nattverd har gitt rom for samtaler og undring rundt nettopp disse aktivitetene. Til vanlig går vi i en menighet uten pipeorgel. Men da vi ved en annen anledning var i en tradisjonell kirke ble vår sønn svært oppmerksom på dette orgelet da det var «helt likt» som på bildelotto, forteller foreldrene.

Et abonnement i klubben er noe besteforeldrene anbefaler varmt til venner som er på jakt etter en gave til barn og barnebarn.

 – Absolutt! Det er så veldig lettvint. Dessuten er det en enkel måte å være bevisste i budskapet vi ønsker å gi videre til barna og barnebarna våre, forklarer Kristine.