Plutselig endret hverdagen seg. I løpet av under en uke ble Norge stengt ned og det samme skjer over hele verden. Korona-viruset har skapt en veldig spesiell tid, hvor frykt for sykdom og framtid fort kan fylle dagene. Det er godt vi har myndigheter som tar grep og ansvar slik at de som er syke eller uten arbeid ikke må bære byrden alene.

IKO ber om og håper på kontroll over smittefaren og spredningen av korona-viruset. Og vi ber om styrke til helsevesenet og alle andre som nå jobber på spreng for å holde samfunnet i gang. Alle må vi ta vare på hverandre, og vise respekt med å gjøre vårt beste for at ikke smitten skal bli spredd for hurtig.

Trosopplæring i hjemmet, som er hovedbudskapet til Dåpsklubben Tripp Trapp, er viktigere nå enn noen gang. Trosopplæringstiltak i kirker og menigheter over hele landet har måtte stenge, og folk må holde seg hjemme. Det kan være en fin tid til å lese sammen, og gi rom for de gode samtalene, for spørsmålene og alt en kan undre seg over. Nettbutikken og innmelding til klubben er fortsatt åpen, og pakkene kan blir sendt rett hjem til dere.

IKO kommer til å oppdatere sosiale medier og nettsidene med tips, råd og oppmuntringer til dere som nå må holde dere mer hjemme enn dere kanskje er vant til.

 

 

 


Tips fra IKO til trosopplæring i hjemmet:

 

Syng for barna:

Noe av det viktigste vi kan gjøre for de minste barna, er å synge for dem. Sang og musikk styrker relasjonen mellom voksne og barn, er blant annet viktig for utvikling av språket. En sangstund skaper en egen ro.

Musikken fra CD-ene Gynge lite grann og Gynge mer ligger begge tilgjengelige på strømmetjenester som for eksempel Spotify.

Til Gynge mer finnes det også et hefte med tips til hvordan sangene kan brukes sammen med barna. Les mer om det her.

Her er lenke til musikken på Spotify: Gynge lite grann og Gynge mer

Se hele IKO-Forlagets utvalg innen musikk og film i nettbutikken her

Gynge lite grann finnes også på nordsamisk! Mánázii finner du i nettbutikken her

 

Plant frø og se det spire:

Det er blitt vår, og trærne har begynt å få skudd. I den nye boken Det fantastiske sennepsfrøet (IKO-Forlaget 2020) leser vi om to barn som planter et bittelite frø og om hvordan det etter hvert begynner å skje ting nede i jorden.

Sammen med denne boken (som er med i en av påskepakkene fra Dåpsklubben Tripp Trapp) følger det med en pakke med frø. Det kan være spennende å så et frø og se når det begynner å spire.

Så for eksempel et solsikkefrø. De vokser opp litt fortere enn hva et sennepsfrø gjør, og det gjør det lettere å følge med på prosessen.

Sånn gjør du:

  • Så frøene innendørs
  • Ett frø i hver potte
  • Vann ofte i begynnelsen
  • Når det er blitt varmt nok, kan du plante den ut. Ofte er det lurt å vente til juni.
  • Planten bør ha en pinne å støtte seg til.
  • Solsikker trives best der det er mye sol.

Vi på IKO vil gjerne se hvordan det går med blomstene der ute, så send gjerne inn bilder til oss og fortell. Dere kan sende til [email protected] eller på Facebook/Instagram. Vi har plantet noen frø selv også, og håper de spirer. Vi vil dele våre egne og deres innsendte bilder på sosiale medier og på nettsidene våre.

 

Underholdning for store og små på video:

IKO-Forlaget har gitt ut flere filmer, blant annet filmene om Kirkerottene, som mange kjenner. Kirkerottene kan dere kjøpe på DVD i nettbutikken, eller dere kan strømme filmene nå gjennom strømmetjenesten Vimeo! Der kan dere betale enten per film, eller kjøpe en pakke og få tilgang til fire ulike kirkerottefilmer. Se mer om det her.

På vimeo finner dere også Bibelfilmen min og Bibelfilmen min 2/Sammen med Jesus.

 

Hva ligger tilgjengelig på nett?:

I sosiale medier ønsker både IKO, kirken og lokale menigheter å være tilgjengelige. Der legges det ut gudstjenester, babysang, ord for kvelden og podcaster – for å nevne noe. Så om du er på sosiale medier: sjekk om din lokale menighet legger ut noe som kan gi deg noe i hverdagen, ellers anbefaler vi å følge @Dennorskekirke og @IKOKirkeligpedagogisksenter.

kirken.no finner dere en oversikt, som oppdateres fortløpende, over gudstjenester som er strømmet og lagt tilgjengelig.

Du kan hele tiden besøke nettkirken.no hvis du trenger noen å snakke med.