IKO-Forlaget kommer nå med en ny kirkebok, mest kjent som fireårsbok. Denne er skrevet av prest og forfatter Sindre Skeie.

Ønsker du å motta et gratis leseeksemplar til din menighet? Bestill her!

– Det var veldig lett å si ja til å skrive fireårsbok. Sannheten er at jeg har hatt en drøm om å skrive en fireårsbok omtrent fra da jeg begynte å jobbe som prest for tolv år siden. Jeg har til og med et par gamle, påbegynte manus liggende, forteller Skeie.

Ønsket om å få skrive en slik kirkebok henger, for Skeie, sammen med en glede og et engasjement for å formidle kristen tro til barn.

Ny Kirkebok av Sindre Skeie from IKO-Forlaget AS on Vimeo.

I Kirkeboka mi møter vi tre barn, og følger dem i ulike situasjoner gjennom et helt år.

Astrid, Sigurd og Sara er alle i fireårsalderen og går i samme barnehage. Boken handler om vennskapet mellom dem: om å leke, være glad, om å være ulike, konflikt og forsoning, og om å utforske både naturen og menneskers verden.

– Det er en bok om en tilstedeværelse som rommer mange store spørsmål – og hvordan barna møter disse spørsmålene i sine egne liv, legger forfatteren til.

Her kan du bla gjennom første kapittel i boken: Bokmål og nynorsk

 

Sindre Skeie følger i sin fars fotspor i «kirkebok-historien». Faren hans, Eyvind Skeie, er forfatteren bak Barnas kirkebok som kom ut i 1986.

Det er også en del fellestrekk mellom boken Sindre Skeie har skrevet nå, og den faren hans skrev tidligere. Bøkene har ganske likt format, og har begge en historie hvor vi følger noen barn gjennom et år.

– For meg har det vært viktig at dette skal være en god bok! En bok som barn og voksne gjerne vil lese, fordi den engasjerer og berører dem, sier Skeie. 

I boken har han forsøkt å skrive slik at opplevelsene og samtalene som forteller noe om kristen tro er en naturlig og integrert del av fortellingen – slik at det hele er vevet sammen som én fortelling om liv og tro.

På denne måten håper han boken kan være med å styrke barnas erfaring av å leve i en verden som er dyrebar, vakker og spennende – en verden som det er verdt å leve i, fordi Gud alltid har elsket den og alt som lever, og fremdeles gjør det.

– Jeg har prøvd å skrive en bok med håp. Ikke en bok om håp. Men fordi jeg har forsøkt å la hele boken være preget av troen på at verden er skapt av Gud, og at Jesus er stått opp igjen, så er det en bok med håp. Et varsomt, stillferdig, men også sterkt og livskraftig håp, sier Skeie.

Hør Astrid Paulsen lese et utdrag fra boken her: 

 

Bøkene finner dere i nettbutikken her: Bokmål og nynorsk

Sjekk også ut ressursheftet som er utarbeidet til boka her