IKO- Forlaget har gitt ut fireårsbøker helt siden første bok i 1972 - og bidratt til tradisjonen med utdeling av egen bok til fireåringer i snart 50 år. Gjennom disse videosnuttene nedenfor ønsker vi å presentere den nye boka Kirkeboka mi, og fortelle litt om temaene i boken, og ressursene rundt. 

 

I denne første delen forteller forlagsredaktør Astrid Paulsen oss kort om kirkebok-historien på IKO, og viser fram alle de ulike bøkene vi har gitt ut siden 70-tallet. Hva er felles i alle bøkene, og hva skiller dem i fra hverandre? 

 

I neste del får du høre et intervju med forfatter Sindre Skeie. Her forteller han om hvordan boken ble til, og går nærmere inn på noen av temaene som blir tatt opp i boken, som vennskap, medmenneskelighet, klima og miljø. Men også hvordan boken har med tvil og sorg. Og om hvordan Jesus blir representert på ulike vis. 

Her kan du også lese om hvordan Sindre Skeie beskriver boken som en bok med håp: En bok med håp!

Vil du bla i bokens første kapittel? Det kan du gjøre her! Bokmål og nynorsk

 

I denne siste delen presenterer vi kort ressursene som er laget til boka. Både et ressurshefte med tips og oppskrifter til samlinger i kirken, og aktivitetsheftet som er til barna selv. 

Her kan du lese mer om ressursheftet og få demonstrert noen av aktivitetene fra heftet: Ressurser til samlinger med fireåringer

 

Bøkene, ressursheftet og aktivitetsheftet finner du selvsagt i nettbutikken vår.