Hjemme i huset til Torunn og Øivind Jønsson på Vestlandet, ikke langt fra Haugesund, har de lest mange bøker med de små, først barna og nå barnebarna.

–  Jeg husker godt en bok med Bartimeus som de likte så godt, forteller Torunn. Nå er det mest fortellingene med dyr som er mest populære hos de aller minste.

Ikke minst viser hun fram en båt med en velkjent bibelsk skikkelse. Noah-figuen og alle dyrene, som nå er litt slitt i kantene, har flere generasjoner lekt med.

Men de fleste bøkene og lekene ligger ikke hjemme hos besteforeldrene. Ingen av barnebarna bor i samme by som Torunn og Øyvind, så de har heller fått sendt bøker og leker til dit de er.

–  De syns det er veldig stas å få pakke i posten, virker det som. Og da pakken kom fram til 7-åringen i Canada, leste hun engasjert påskefortellingen for oss på skype.

Her blir pakken åpnet i Canada. 

Vil gi en hjelp til å fortelle om troen
Barnebarna, som er i alderen mellom to og 13 år, får pakker fra Dåpsklubben Tripp Trapp hjem i posten, og har fått det siden dåpen.

–  Vi syns det er viktig at foreldre og faddere (og andre for den del) får hjelp til å fortelle barna om innholdet i den kristne tro de er døpte til, forteller ekteparet.

Minstemann bor i Indonesia, og der er postgangen litt ustabil. Derfor får har bøkene hver gang noen er nede og besøker de. Ellers blir det sendt pakker til øst og vest i Norge, og til Canada.

 

Dåpsklubben Tripp Trapp er et tilbud for barn mellom 0-15 år, hvor barna får tilsendt en pakke tre ganger i året. I disse pakkene blir barna kjent med Jesusfortellinger og andre historier fra Bibelen, bordvers og kveldsbønner og sanger. Giveren får regningen, og barna kan få pakkene rett hjem i posten. Klubben drives av IKO - Kirkelig pedagogisk senter, og er en fin gave fra for eksempel foreldre, faddere og besteforeldre.

Vil du lese mer om Dåpsklubben Tripp Trapp? Les mer her

 

Veldig gøy!
I Stavanger er det to gutter som får nye bøker i posten tre ganger i året.

–  Det er spennende å få pakker i posten, og det er ofte ganske kjekke bøker som handler om kjekke ting, forteller Johan (13).

Johan har fått pakker siden han var liten, og har likt godt å få jobbe med aktivitetsheftene. Spesielt de om jul og påske. Men nå når han er blitt litt eldre, liker han historiebøkene best.

–  Det er én bok som jeg sikkert har lest 10 ganger, og det er boka 26.november (Fire fortellinger fra det norske Holocaust), forteller han.

Lillebror Eyvind (7) syns også det er veldig gøy å få pakker i posten med nye bøker.

–  Jeg liker veldig godt bøkene, spesielt de med store, fine bilder. Og klistremerkebøkene, sier han.

Han leser ofte bøkene sammen med moren, Rigmor. Favorittboken for tiden er tegneserieboken om Martin Luther King.

Johan (13) og Eyvind (7) her sammen med mor Rigmor Jønsson hjemme i Stavanger. (foto: Svein Jonasen). 

Fantasy og historiske bøker favoritten nå
Tre ganger i året kommer det pakker med bøker til familien. Guttene har vokst opp med å få pakkene, og får noe annet ut av pakkene enn de fikk da de var mindre. Nå liker Johan godt å kunne lese bøkene selv.

–  Bøkene handler om mye forskjellig, men temaer er ofte vennskap og kjærlighet, sier han.

I tillegg likte han godt å lese bibelfortellingene om for eksempel Jona og hvalen og David og Goliat.

–  Hva har du lyst til å lese mer om?

–  Jeg har lyst til å lese mer fantasy-bøker, som Gjennom skyggedalen og Før lyktene slukner, og mer historiske fortellinger som den om Martin Luther.

 

Se tidligere pakker fra klubben her

 

Naturlig å gi fra dåp til konfirmasjon
I år har Dåpsklubben Tripp Trapp utvidet aldersgruppene, slik at barn helt opp til 15 år får pakker i posten. Det betyr flere spennende bøker til Johan.

Det er besteforeldrene glade for å kunne gi videre.

–  Det føles naturlig å gi et slikt tilbud fra dåp til konfirmasjon, sier Torunn.

Besteforeldrene får oversikten over hva som kommer i de neste pakkene, og leser alltid gjennom de. Men det er sjeldent de gjør noen endringer.

–  Vi liker godt at det er et variert innhold i pakkene, med både leker og bøker. Det er litt vanskelig å bedømme på forhånd, men produktene passer som oftest bra til de ulike aldersgruppene, sier de.

 

Ønsker du å melde inn et barn i Dåpsklubben Tripp Trapp? Les mer her