Drøm og virkelighet krysser hverandre i Vingeslag, en fortelling om å kjempe for å overvinne seg selv og våge å søke fellesskap. I tegneserien forteller Peter Madsen om hvordan Signe har blitt uvenner med sin beste venninne og må reise til hytta alene for å lese til eksamen. I skogen møter hun en gammel kvinne som snakker et rart og fremmed språk. Men kona fører likevel Signe på sporet av historien om pinse og Den hellige ånd.

Vingeslag er en frittstående bok i en trilogi om Signe, som tar for seg de kristne høytidene jul, påske og pinse. I Vingeslag er samlingspunktet pinse og Signe har blitt tenåring. 

Du finner boken i IKOs nettbutikk nå

Tegningene blander et moderne realistisk uttrykk med klassiske bibelillustrasjoner av Gustav Doré og mer drømmeaktige sekvenser. 

VINGESLAG-PROMO from IKO-Forlaget AS on Vimeo.

Peter Madsen (1958) er tegner, skribent, filmskaper og foreleser. Streken og fortellergleden hans er godt kjent og elsket av tegneserieentusiaster i alle aldre. Han står bak bestselgertitlene Valhall og Trolleliv og ikke minst Menneskesønnen (som tar for seg Jesu liv). 

Han har mottatt en rekke priser. Bl.a. Angoulême International Comics Festival, Christian Comic Award (1996) og Sproing prisen (2003), begge for Menneskesønnen.

Peter Madsen har skrevet sine tanker om pinse og om arbeidet med boka i et hefte, som kan lastes ned gratis på bibelselskabet i Danmarks nettsider

"Mit håb er, at disse noter kan have interesse for dig, der har lyst til at studere pinseunderet nærmere. Hvad enten du er præst eller lærer, er med i en studiegruppe eller simpelthen bare har lyst til at læse lidt mere om pinsen, fordi du er blevet nysgerrig". (Peter Madsen)

Her kan dere også se et intervju med Madsen i forbindelse med den danske utgaven
 

Boken er i pakken fra Dåpsklubben Tripp Trapp til aldersgruppen 13-15 sommeren 2020.