- Det har vært veldig moro å jobbe med en bok som kan bli et verdifullt minne fra en viktig dag i barnets liv!

Det sier Helene Moe Slinning, designeren bak merkenavnet Strøk design, og designeren som har formgitt og illustrert IKO-Forlaget sine nye Dåpsbrosjyrer og Dåpsminneboka (2021.

Dette året har IKO kommet med nytt materiell til utdeling ved dåpen og til minne om dåpen, sammen med en flott ny gavebok til familier som feirer dåp.

Skape en helhet sammen

- Det typiske «dåpsbarnet» er i endring. Vi ønsket at brosjyrene skulle passe like godt for dåp av spedbarn som for 2–3-åringen. Vi har også sett for oss at familier og faddere kan ha forskjellig bakgrunn, forteller IKO-rådgiver Ingunn Aadland, som har skrevet teksten og vært med å lage de nye brosyrene.

- Alle brosjyrene har en bønn på baksiden. Vi ønsket at dåpsbrosjyren skulle være noe du ville ta vare på, og bruke. Bønnen på baksiden er tenkt som hjelp og inspirasjon til fadderne, men også familier med dåpsbarn i hjemmet, legger hun til.

Bønnen på baksiden er tenkt på som hjelp og inspirasjon til fadderne, og også i familier med dåpsbarn i hjemmet. 

Brosjyrene og Dåpsminneboka har den samme fargepalletten, typografien og streken.

- Fokuset var på å lage tre forsideillustrasjoner som danner en tydelig helhet både med hverandre og med Dåpsminneboka, men som samtidig står godt på egne ben, sier Moe Slinning.

Her er grafiker Helene Moe Slinning sammen med forlagsredaktør Astrid Paulsen og forteller om Dåpsminneboka på IKO-Forlagets sommerfest i august. 
 

Produktene finner du i nettbutikken her:

 

Personlig bok om dåpen

I Dåpsminneboka kan familien lime inn bilder og skrive ned minner fra dåpsdagen. Det er plass til hilsener fra faddere og gjester, en kan fylle ut sitt eget slektstre, og slik skape en helt personlig bok.

Dåpsminneboka forteller også litt om hva som skjer under dåpen i kirken og har et utvalg sanger og bønner for tiden etter dåpen.

- Fordi jeg både gjorde layout og illustrasjoner, kunne jeg la illustrasjonene utnytte flatene på en måte som tilpasset seg teksten. På oppslaget med dåpssalme fyller for eksempel et dåpsbarn iført dåpskjole hele oppslaget. I en annen illustrasjon utgjør kirkebakken en tekstboks til utfylling, sier designeren.

Nytt og aktuelt uttrykk

- Vi startet med å lande farger og et formspråk som skulle oppleves aktuelt for dåpsforeldre, og passe til dåpsbarn i flere aldre. Søte dyr, kristne symboler og enkle linjer går igjen i illustrasjonene. Fargepaletten er begrenset til noen ganske få farger, det gir et rolig inntrykk. Faktisk er fargepaletten inspirert av strikkeplagg! Sier Moe Slinning.

Faktisk er fargepaletten inspirert av strikkeplagg!