Det er høst i lufta, og vinduet på kontoret mitt står åpent mot St. Hanshaugen. Det har vært fint å starte som direktør på IKO! Utsikt mot parken er nå én ting. Langt viktigere og bedre er alle menneskene jeg møter her. Jeg imponeres over dyktige medarbeidere og gleder meg til fortsettelsen!

På IKO vil vi skape rom for kristen tro, håp og undring. Denne sensommeren når pandemien fortsatt herjer i store deler av verden, og når FNs klimarapport gir oss dystre fremtidsutsikter, har vi snakket om at vi ønsker å løfte frem håpet spesielt. På IKO vil vi skape rom for HÅP når verden kan virke truende og uoversiktlig. Håp til Gud og håp til mennesker. Håp om en bedre verden nå - og håp i evighetsperspektiv. Håp for barn og ungdom.

Det har vært en travel tid her på forlaget, og mange nye bøker begynner å fylle hyllene våre. Vi har laget «Dåpsminneboka», hvor familier kan fylle inn minner fra dåpsdagen og ønsker for barnet. En nydelig gave!

I boka «Stor nok til å redde planeten» hører vi fra barn over hele verden som på sin måte har gjort noe godt og inspirerende for miljøet. En flott illustrert bok for barn fra syv år og opp.

«Mine beste kveldsbønner» er en samling full av fine sanger eller bønner som er fine å finne fram ved leggetid. Boka er nydelig illustrert av Ane Gustavsson. Samme strek finner vi også i en bok om bordbønner som kommer senere i høst. Den og mange andre utgivelser gleder vi oss til i månedene som kommer.

Bak oss har vi også en feiende flott sommerfest med blant annet besøk av Tor Åge Bringsværd, mange andre hyggelige gjester og avskjed med direktør Marianne Uri Øverland. Samme dag hadde vi også aller første styremøtet med nytt styre. Vi er takknemlige for dyktige styremedlemmer og ikke minst for at Kristin Aksøy har sagt ja til å lede styret to år fremover.

Endelig kan vi invitere til fysiske kurs på IKO igjen! I november arrangerer vi tre dagers kurs for nye ansatte som jobber med Kirkelig undervisning sammen med KA (Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter) og KUFO – Kirkelig undervisningsforbund. Samme måned arrangerer vi også et skrivekurs sammen med forfatter Jan Kjærstad hvor vi skal se nærmere på hvordan fortelle bibelfortellinger videre. Spennende faglige dager i vente på huset, altså.

Videre foran oss ligger også Trosopplæringskonferansen 20. oktober, og styrerkonferanse for barnehager 10.-11. november. Begge to er viktige møteplasser for de som jobber med barn og unge – i kirken og i barnehage. Vi håper konferansene kan være arenaer hvor vi kan inspirere hverandre.

Og Kirkerottene er endelig ute på turné igjen. I høst har vi planlagt nesten 50 besøk i ulike kirker og menigheter med teatergruppen – Fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør. Vi gleder oss til å formidle fortellinger og kristen tro for barn over hele landet i høst.

Barn og ungdom trenger håp. Vi ønsker at alt vi gjør denne høsten skal være med å skape rom for HÅP. Støtt oss gjerne!