Akademisk skrivekurs

Akademisk skrivekurs

Har du en drøm om å skrive og formidle innen faget ditt, men synes det er vanskelig å finne tid til å skrive? Er du i gang med en tekst, men sliter med å komme videre? Da er dette kurset for deg! 

Velkommen til to dagers akademisk skrivekurs 17. til 19. april 2023 i Hønefoss. 

Kurset vil vare fra lunsj 17. april til lunsj 19. april. Overnatting og måltider er inkludert i deltakeravgiften, men reisekostnader dekkes av den enkelte. 

Prismet religionspedagogisk tidsskrift ønsker flere bidrag fra praksisfeltet og fra ansatte innen kirkelig undervisning. IKO arrangerer derfor akademisk skrivekurs der det blir mulighet for å utvikle tekster om god undervisningspraksis og refleksjon rundt kirkelig undervisning.

Vi samles til en kombinert skriveretrett/skrivekurs der vi er sammen i to hele dager våren 2023 og jobber med egne tekstutkast eller ideer. Kurset består av en blanding av korte forelesningsøkter, teksteksempler, skriveøvelser og skriveøkter der deltakerne får anledning til å arbeide med videreutvikling av egen tekst og til å innarbeide det de har lært i forelesning/øvelser. De vil også få med seg en god verktøykasse med tips, eksempler og øvelser som de kan bruke i senere arbeid med tekst. 

Send oss en kort søknad hvor du skriver litt om deg, og hva du ønsker å jobbe videre med skriftlig innen 15. mars. 

 

Til høsten
Gruppen møtes igjen til en digital heldagssamling høsten 2023. Her vil vi jobbe videre med tekstene blant annet i responsgrupper der vi diskuterer og kommenterer hverandres bidrag. Deltakerne vil også få anledning til å sende bidraget sitt til kursholder imellom de to samlingene og få skriveveiledning enten fysisk eller digitalt.

Målet er at deltakernes utkast skal munne ut i publiserbare tekster til Prismet. Ved spørsmål eller for å melde interesse, ta kontakt med kursholder Cathinka Dahl Hambro (cathinka.hambro@iko.no). 

 

Kurset er støttet av KAs kateketmidler. 

 

Om kursholderen: 

Cathinka Dahl Hambro er blant annet utdannet teolog og har en ph.d. i middelalderstudier. Hun har tidligere jobbet som leder for Akademisk skrivesenter ved UiT Norges arktiske universitet (2014-2020) og som leder for Akademisk skrivesenter ved Universitetet i Oslo (2020-2022). Hambro har lang erfaring med skrivepedagogikk, skriveveiledning og med å utvikle og holde skrivekurs og retretter. I tillegg har hun selv publisert en rekke akademiske arbeider innenfor ulike sjangre og har redaksjonell erfaring med både vitenskapelige tidsskrifter og bøker. 

Gå tilbake til kursoversikt
  • Kursholder: Cathinka Hambro, redaktør for Prismet og rådgiver på IKO
  • Kurs fra lunsj 17. april til lunsj 19. april (To overnattinger inkludert i kursprisen).
  • Deltakeravgift: 800,-
  • Send inn søknad om å delta innen 15. mars

Hvor holdes kurset?