Kurs i dukketeater

Kurs i dukketeater

Lær å bruke dukker og figurer i trosopplæringsarbeidet! Vi ser på fordeler og utfordringer med dukketeater som et verktøy i formidlingen til barn og unge, og du får med deg innspill og inspirasjon til eget arbeid.  

Du har kanskje du prøvd litt før, men ønsker å bli bedre på å «skape liv» i dukkene? Eller vil du forsøke for første gang? Kursholder Knut Alfsen har lang erfaring med dukketeater. Han tar med seg ulike dukker til dette praktiske kurset, og gir deg innblikk i fordeler og utfordringer ved ulike typer figurer. Hanskedukker er for eksempel mer motorisk vanskelig å bruke enn marionetter (styrt av tråder) og stangdukker.  

Dukketeater handler om å forenkle. Dukkene kan ikke gjøre alt mennesker gjør, så det må hele tiden tas valg underveis. I løpet av dette kurset lærer du de viktigste grepene for å få dukkene til å fremstå mer levende. I tillegg vil kurset inneholde innspill og ideer til hvordan du kan sette i gang barna til å bevege dukkene selv.   

På kurset vil du få tips til hvordan du med enkle ressurser kan lage figurer. Det blir tid til å lage noe, som du får øve på å skape liv til.   

Velkommen til en praktisk dag, der du får øvd masse på å bevege dukker og figurer, og får inspirasjon til å bruke formidling med dukker i ditt arbeid.   

  


Kursholder Knut AlfsenOm kursholder: Knut Alfsen er utdannet innen dukketeater og teatervitenskap. Han har deltatt som dukkespiller, regissør og dukkemaker i en rekke prosjekter, blant annet ved Riksteateret, Rikskonsertene, NRK og TV2.  

 

 

(Foto: Levendedukker.com)

Gå tilbake til kursoversikt
  • Kursholder: Knut Alfsen
  • Pris per deltaker: 1950,-

Hvor holdes kurset?