Hva mener vi egentlig med misjon i dag? Er misjon utgått på dato? På denne fagdagen ser vi nærmere på dagens misjonsforståelse, hvorfor misjon er viktig og hvordan vi kan tematisere misjon for barn og unge i trosopplæringen. Det vil både bli grundige refleksjoner rundt temaet, i tillegg til praktiske eksempler på hvordan vi kan integrere misjon i trosopplæringstiltakene våre. Vi vil også få høre om og diskutere hvordan vi kan presentere misjonsarbeidet på en inspirerende, men samtidig etisk forsvarlig måte.

Arrangør: Fagdagen er et samarbeid mellom Oslo bispedømmeråd, Det Norske Misjonsselskap (NMS), Det Norske Misjonsselskaps barne- og ungdomsorganisasjon (NMSU), Samarbeid menighet og misjon (SMM) og IKO - Kirkelig pedagogisk senter. 

Når: 30. januar 2020 kl. 09.30 - 16.00

Hvor: IKO-huset, Collettsgate 43, St. Hanshaugen, Oslo

Meld deg på her!

Pris: 750,-

For hvem? For alle som arbeider med trosopplæring/undervisning for barn og unge i menighet eller organisasjon. Kateketer, diakoner, prester, menighetspedagoger, barne - og ungdomsarbeidere og frivillige.

 


Program:

09:30 Kaffe, registrering

10:00 Skapt til å dele v/Stig Sunde

  • Hva mener vi med misjon?
  • Hvorfor misjon?
  • Å dele tro, tid, ting og talent: En måte å snakke om misjon på.

11.30 Lunsj

12:30 Praktiske tips til å integrere misjon i trosopplæringa

  • Lysvåken
  • Tårnagenter
  • Misjonsgudstjeneste for små og store – et eksempel til inspirasjon

14:00 Pause

14:15 Hvordan presentere det globale misjonsarbeidet på en inspirerende og etisk forsvarlig måte? v/ Lise Tørnby

15:45 Oppsummering

16:00 Slutt


Bidragsytere:

Medvirkende: Stig Sunde, daglig leder i NMSU, Lise Tørnby, generalsekretær i Fransiskushjelpen og tidligere leder av NMS Global, Ingrid Ulvestad Øygard, barne- og ungdomsprest i Ås, Ragnhild Danbolt Øygard, Teamleder NMSU Øst

Foto: Heidi Olsen