Kirkerotteforestilling

Årets forestilling:

Nå er det Kirkerottene og Viggo i tårnet som er på teaterturné. Her kan du lese litt mer om denne forestillingen.

Viggo bor i tårnet i kirken. Han sier han er en svale, men kan han virkelig være det? Han ser veldig dårlig og sover opp ned. Men Viggo trenger hjelp - Tror du Kirkerottene kan hjelpe han?

I forestillingen møter du

kirkerottene_enkel

Vesle og Fredo

De to rottene Vesle og Fredo har flyttet inn i kirken og blitt kirkerotter. I kirken har de fått flere gode venner. En av dem er Kari prest. Noen ganger trenger Kari hjelp av Kirkerottene

viggo-bilde-lue-kopi

Viggo

Viggo bor i tårnet i kirken. Han sier han er en svale, men kan han virkelig være det? Han ser dårlig og sover opp ned. Viggo trenger hjelp - Kan kirkerottene hjelpe han?

kari-prest

Kari prest

Kari er presten i kirka. Hun liker å synge og fortelle historier. Mange av historiene handler om Jesus. Nå skal Kari feire at tanteungen Emma fyller år

Dette er skuespillerne

mac

Mari Cathrine Brostuen Hagen

Fredo/ Kari prest

Mari Cathrine Brostuen Hagen har vært frilansskuespiller i over 20 år. Hun er utdannet førskolelærer og har vært med Kirkerottene fra starten.

kari

Kari Jenseg

Fredo/ Kari prest

Kari Jenseg er utdannet skuespiller og dramapedagog. I tillegg til å være frilans skuespiller og instruktør, underviser hun på NSKI Høyskole og i Råde kulturskole. Hun har også erfaring som menighetspedagog.

nina

Nina Eileen Sponnich

Vesle/ Viggo

Nina Eileen Sponnich er skuespiller og sykehusklovn. Hun er utdannet skuespiller og dramapedagog/pedagog.

amalie-skuespiller

Amalie Strande Kjelsrud

Vesle/ Viggo

Amalie Strande Kjelsrud kommer fra Raufoss. Hun har en fireårig lærerutdanning fra høyskolen innlandet, og en tre-årig utdanning som musikalartist ved Bårdarakademiet. Hun er aktiv i nærmiljøet på Toten både når det kommer til teater, revy og musikal.

I tillegg til kirkerottene jobber Amalie i butikk, og som teaterlærer ved vestre Toten barne-og ungdomsteater. Hver sommer er hun også med på gjennomføringen av sommerskolen Musikalenes verden. 

Kristian Sandmark

Kristian Sandmark

Tekst og musikk

Kristian Sandmark er opphavsmannen til Kirkerotteuniverset. Kristian er opprinnelig prest, men har arbeidet med film og teater for IKO i mange år. 

Kirkerottene er en idé jeg fikk for over 20 år siden, og som fortsatt er levende. Det er gøy å se at forestillingene fenger både små og store. Som ansvarlig for teknikken på turné, får jeg også sett mye av det flotte landet Norge og variasjonen av norske kirker.