Kirkerotteuniverset

De ulike karakterene

Dette er alle de du møter i Kirkerotteuniverset

1kirkerotte1

Vesle

Vesle er den minste av de to kirkerottene. Vesle er en glad og nysgjerrig rotte, som gjerne hjelper andre hvis han kan det. Vesle er glad i sang og musikk. Selv spiller han banjo.

Vesle liker å finne ut av ting. Han elsker å gå på oppdagelsesferd. Han er ikke redd for å gå på nye og ukjente steder. Vesle bryr som om andre når de har det vanskelig. Han gjør alt for å hjelpe dem som trenger det, selv om det kan være både skummelt og farlig. Vesle har mange venner, og han er en god venn selv. Etter at rottene kom til kirken, har de oppdaget mye spennende der. De har lært seg mange historier fra bibelen, spesielt om Jesus og alt han har gjort.

Vesle og Fredo er to sirkusrotter som en dag rømmer fra sirkuset. De kommer til et stort hus ute i skogen som viser seg å være en kirke. Der flytter de inn og blir Kirkerotter! 

1kirkerotte2

Fredo

Fredo er den største av de to kirkerottene. Fredo er fornuftig og litt forsiktig. Han er veldig glad i mat. Fredo liker seg best når han har det trygt og godt. Når Vesle vil ut på oppdagelsesferd, vil Fredo helst ikke bli med. Han blir med likevel, for hvem skal passe på Vesle hvis han ikke gjør det? Akkurat som Vesle, er Fredo glad i sang og musikk. Fredo kan spille munnspill, men han spiller helst for seg selv.

Fredo har det aller best da han får kose seg med kjeks i kirken. Da koser han seg.

Vesle og Fredo er to sirkusrotter som en dag rømmer fra sirkuset. De kommer til et stort hus ute i skogen som viser seg å være en kirke. Der flytter de inn og blir Kirkerotter! 

CroppedImage

Kari Prest

Kari prest er presten i kirka der kirkerottene bor. Kari er glad i folk og dyr, og hun har stor sans for kirkerottene Vesle og Fredo. Kari prest er glad i å synge og fortelle historier fra bibelen. Spesielt ivrig blir hun når hun forteller historiene om Jesus.

Vesle og Fredo er veldig glad i Kari prest. Det er godt å ha en som kjenner dem og som passer på dem.

 

1viggo

Viggo

Viggo bor i tårnet i kirken. Han tror han er en svale, men egentlig er han flaggermus. Som svale er Viggo en som ikke får til svaleting, men som flaggermus blir han en helt som kan fly i mørket og redde kirkerottene fra farene. Viggo synger gjerne en sang eller to.

1kattunge

Kattunge

Kattunge er en glad, liten katt som stadig kommer opp i farlige situasjoner. Kattunge ble kjent med kirkerottene da han satt seg fast i et orgelrør i kirken. Da kom kirkerottene og reddet ham. De har reddet Kattunge senere også, som den gangen da han dro til sirkus for å bli artist. Det gikk ikke så bra, men heldigvis kom rottene og fikk ham ut av buret.

1lea-mus

Lea Mus

Lea Mus er morsom liten mus som er høyt og lavt og overalt. Lea ble kjent med Kirkerottene da hun var på leting etter mora si. Den gangen hjalp kirkerottene Lea, slik at hun fant moren sin. Lea liker å finne på ting. Hun roter seg lett bort, og det er ikke alltid like lett for andre å vite hvor hun er. Lea er også glad i å synge og tralle. Det gjør hun dagen lang.

Lea har en stor familie med mange søsken, foreldre, besteforeldre, onkler og tanter. Selv om hun elsker å dra ut for å oppdage nye ting, savner hun alltid familien sin. Hun har det best når hun er sammen med dem.