Støtte til IKO

Gi en gave til IKO

IKO er avhengige av gode støttespillere. Vi mottar ingen offentlig driftsstøtte, derfor er økonomien vår basert på gaver, prosjektmidler, inntekter fra tjenester og kirkeoffer.  

Ved å gi en gave til IKO støtter du trosopplæringsarbeidet som gjøres i kirker og organisasjoner og rett til hjemmet. Bli med på vår visjon: Å skape rom for kristen tro, håp og undring.  

For menigheter

Gi kollekten på søndag til IKO 

Mange menigheter velger å gi en av søndagenes kollekter til IKOs arbeid. Dette setter vi svært stor pris på. Det er avgjørende for arbeidet vårt. Ta kontakt om du har noen spørsmål i forbindelse med kollekt til IKO. Her har vi skrevet en tekst som dere kan benytte i kunngjøringen når offer går til IKO.  

Offersøknaden fra IKO for 2022 kan dere lese her eller på kirkekollekt.no 

Offer som er samlet inn til IKO, kan overføres konto 3000.15.03827. 
Vårt organisasjonsnummer er NO 960.496.582.

For privatpersoner

Skattefradrag fra første krone: Gaver til IKO kommer under ordningen Gaver til vitenskapelig forskning og yrkesopplæring, og gir deg derfor skattefradrag fra første krone! Vi trenger personnummeret ditt for å rapportere det inn slik at det automatisk dukker opp i Skattemeldingen din. Ta kontakt om du er usikker på om vi har ditt. Les mer om ordningen på Skatteetaten.no 

 

Det finnes ulike måter du kan støtte oss på:  

Enkeltgaver:
VIPPS et valgfritt beløp til 11592 eller gi gave til kontonummer 3000.15.03835 

 

Fast givertjeneste:
Den enkleste måten å gi en fast gave, er ved hjelp av AvtaleGiro. Da trekkes det automatisk et avtalt beløp fra kontoen din på bestemte tidspunkter, for eksempel hver måned eller hvert kvartal. Hvis du vil ta i bruk en AvtaleGiro-avtale, fyller du ut dette skjema, så sender vi deg en fullmakts-blankett i posten. Du kan også laste ned fullmaktsblanketten her og sende den til oss.  

Skjema for fast givertjeneste via Avtalegiro 

Send oss ferdig utfylt skjema i en konvolutt til adresse IKO - Kirkelig pedagogisk senter, Pb 2623 St. Hanshaugen, 0131 Oslo, så er du i gang! Du kan når som helst endre størrelsen på den neste gaven, eller stoppe utbetalingen i din nettbank. Hvis du ønsker å endre det faste beløpet, er det bare å ta kontakt med oss. 

Har du mottatt en giro fra oss tidligere kan du også bruke informasjonen der og opprette faste trekk direkte i nettbanken din.  

 

Testamentariske gaver:
Det er mulig å gi arven videre til trosopplæringsarbeidet i Norge 

Mange ønsker å gi en del av arven sin til en ideell organisasjon, i form av en testamentarisk gave. En slik gave setter IKO stor pris på, og det er et viktig bidrag til arbeidet vårt videre. Ønsker du å sette opp en gave til IKO i ditt testament, hjelper vi deg gjerne. Vi anbefaler at du rådfører deg med en advokat, slik at du kan føle deg trygg på at krav i loven blir oppfylt.  

Ta gjerne kontakt for en uforpliktende samtale dersom du lurer på noe rundt dette, og vi kan hjelpe deg komme i kontakt med en advokat om du ønsker det.  

Ta kontakt med administrasjonsleder Dag-Eirik Lannem hvis du har noen spørsmål om dette, på e-post dag-eirik.lannem@iko.no eller per telefon 22 59 53 00.