skjermbilde_ad

Digitale erfaringer i trosopplæringen

Opptak av live-webinar med flere bidragsytere som deler erfaringer og tips om hvordan vi kommuniserer digitalt i trosopplæringen.

Tirsdag 9. februar arrangerte IKO og KA et live-webinar om hvilke digitale erfaringer menigheter og kirker har gjort seg det siste året - og med tips til hvordan vi kan bli enda bedre. Webinaret ble gjennomført på zoom, og dette er et opptak. 

Målgruppe: Alle som jobber med formidling og som publiserer digitalt materiale, eller ønsker å begynne med det. Webinaret vil ha et særlig fokus på formidling til barn og unge. 

 

Tema og medvirkende:  

  • Babysang live på sosiale medier (Gunn-Jorun Roset Sunde fra Nittedal og Hakadal menigheter og Eivind Hildre Spilling fra Hauketo og Prinsdal menighet) 
  • Større prosjekter, video, redigering, omforme et allerede fungerende prosjekt til digitalt (Hilde Heitmann og Jeanette Meyer fra Sandar menighet) 
  • Hvordan bli bedre og utnytte kameraruten best mulig, forskjeller på å forberede seg til digitalt og fysisk presentasjon/gruppe (Kari Jenseg, skuespiller og underviser) 
  • Teknikk: Hva er det viktig å tenke på, hva gjør vi ofte feil? Hvilke enkle grep er det greit å gjøre? Kort forklart om ulike programmer som kan være bra å kjenne til, formater og lengde på videoer til ulike plattformer (Kristian Sandsmark) 
  • Rettigheter: Bruk av bilder og bøker i for eksempel samling (Annbjørg Dalland, IKO) 
  • Rettigheter: Musikk, strømming, opptak, registrering og betaling (Trygve W. Jordheim, KA) 

Mer informasjon om det tekniske: 

Hvordan redigere korte eller lengre snutter som dere kan dele på enten nettsider eller sosiale medier? Kristian Sandmark går nærmere inn på det tekniske i denne videoen. Under finner dere lenker til utstyr, program, test-videoer og mer. 

Instruksjonsvideo i bruk av redigeringsprogrammet Hitfil express. (Du finner også introduksjonsvideoen på vimeo.com her

Noen linker brukt i prosjektet: 
https://fxhome.com/ - Redigeringsprogrammet
https://sandmark.no/TEST/  - Høyreklikk på filene og last ned til egen PC (dette er alle filene brukt i prosjektet + det ferdige prosjektet)
https://pixabay.com/videos/ - Videoer til prosjekter
https://freesound.org/ - Lydeffekter til prosjekter
https://soundcloud.com/ashamaluevmusic/sets/instrumental-background-music-for-facebook - musikk til prosjekter (søk gjerne etter mer gratis copyrightfree musikk på soundcloud.com)

Tilbake til webinaroversikten