tok_5

- Det gir meg håp å se så mange engasjerte mennesker!

Rundt 1000 engasjerte mennesker for barn og unge i kirken var samlet på Trosopplæringskonferansen 18. oktober. God stemning blant deltakere, utstillere og medarbeidere.

– Dette er som julaften! Vi har jobbet og planlagt i lang tid, og nå er dagen er. Folk smiler og virke glade og fornøyde, sier Heidi Jannicke Andersen, en veldig fornøyd prosjektleder på konferansedagen.

Hva håp er og betyr for barn og unge
Fellessamlingen hadde en tydelig rød tråd rundt tema Håp. Programleder Jan Erik Larsen (kjent fra blant annet Autofil) loset oss gjennom programmet.

Barn og unge satte ord på hva håp er og betyr for dem, og dette satte stemningen for hele samlingen, og dagen.

– Det gir meg håp å se så mange engasjerte mennesker som bryr seg om barn og unge på ett sted. Åpningen var svært inspirerende, og godt at også barn og unge kom til orde, sier Kristine Aksøy. Prest i Trysil, og styreleder i IKO – Kirkelig pedagogisk senter.

Tema håp fikk dominere programmet, og ga oss gode samtaler og perspektiver på håp og håpløshet, håp i hverdagen og håpet om evigheten.

I salen var det fullt av engasjerte folk som deltok i allsang og ordsky. Også alle landets biskoper var med på konferansen.

– Det var igjen en strålende dag. Mange deltakere som uttrykker glede og takknemlighet. Veldig hyggelig at alle biskopene prioriterte å komme, sier direktør på IKO, Anne Birgitta Langmoen Kvelland.

Trosopplæringsprisen 2023 ble delt ut på scenen, og vinnerne Du verden! Fra Aust-Nedenes prosti mottok prisen.

Til slutt kom artist Trygve Skaug på scenen for å dele noen låter med deltakerne.

Fagfolk fra felt og fagmiljø
Eldbjørg Leinebø Ekre er i arbeidskomiteen og ansvarlig for seminarprogrammet, og er veldig fornøyd med dagen.

– Det er veldig godt levert av alle seminarholderne. Programmet i år har hatt stor variasjon, og flinke folk. Det er så mange gode ressurser, sier hun.

Hun håper årets deltakere har fått med seg noe fra de seminarene de var innom.

– Målet er at de får med seg et dypdykk og verktøy som de kan bruke i arbeidet sitt, sier hun.

Den store styrken i seminarene på Trosopplæringskonferansen er den gode balansen mellom fag og praksis.

– Vi har med oss veldig gode ressurser fra ulike fagmiljø, som undervisningsinstitusjonene og KUP (Kirkens ungdomsprosjekt i Kristiansand). I seminarene er disse koblet sammen med praktikere fra kirkelig undervisning som jobber ute i felt. Det å få fagfolk fra feltet og fagmiljø sammen styrker seminarene og utbyttet til deltakerne, sier Leinebø Ekre.

Nettverksbygging på Torget
Nærmere 60 stands var på Torget, konferansens utstillerområde, for å dele sitt budskap, bli kjent med deltakerne og dele relevant fag og materiell.

Det kan bli lange rundetider for nysgjerrige kirkelige ansatte og frivillige på Torget. Vil du prøve en stola, høre mer om konfirmasjonsleir, smake på godt og spennende snacks, høre mer om trosopplæringsmidler for alle aldre – er Torget stedet for deg.

– Det skjer mye fagutvikling på Torget også, ikke bare på samlinger og seminar, sier rådgiver i Bjørgvin Bispedømme, Sverre Johan Nærheim.

På IKO-Forlagets stand var det mange gode tilbud, som flere av deltakerne benyttet seg av.

– Dette er fantastisk, det er så moro å få møte så mange av våre brukere på ett sted. Folk smiler og har det fint, forteller markedssjef i IKO-Forlaget, Kåre Stige.

Konferansens deltakere fikk med seg gode tilbud på alt fra akademia til utdelingsprodukter for de minste.

– Vi har båret fram mange esker med tøylammet lille Krølle! Forteller han.