img_3347

Aksjon og bibelhistorier fra Runar Bang

Xander: Aksjon dyrevenn

Boka handler om en gutt som heter Xander som er på påskeferie hos besteforeldrene sine i Snøbredal. Der møter han en pensjonert prest som alle kaller Noa. Noa er overbevist om at klimakrisen vil føre til storflom, og har bygget seg en diger båt oppe på fjellgården sin. Lenger nede i dalen finner Xander 20 forsømte katter innesperret i en låve. Han må redde dem, men hvordan kan han klare det når eieren er en sint og skummel fyr? Det går i hvert fall ikke som planlagt. 

Se boklunsjen der vi tar en prat med forfatteren her:

 

- Boka heter Aksjon Dyrevenn, og det er viktig. Det er jo ganske mye action, men den handler også om hvordan Xander aksjonerer - eller handler - ut fra det han opplever at Gud minner ham på, sier forfatter Runar Bang.  

Forfatter av Xander: Aksjon dyrevenn er Runar Bang (f. 1971). Han er et kjært navn i IKO-Forlagets forfatterkatalog. Vi kjenner han fra bøker som Tre i et tre (2002), Jakten på Juliana (2009) og Skatten i Liljedal (2011). Førstnevnte er det nå 20 år siden kom ut, og fortsatt en bok vi selger godt på IKO!  

Bøkene han tidligere har skrevet på IKO har solgt i over 110 000 (!) eksemplarer og brukes som utdelingsbøker i mange kirker. Det er ikke mange barnebokforfattere som kan skilte med slike tall. 

- Jeg er veldig glad og takknemlig for å få dele historiene mine med så mange. Og det blir flere bøker om Xander, avslører forfatteren.  

Bang er opptatt av å fortelle bibelhistoriene i bøkene sine, og kombinerer det på en fin måte med morsomme og spennende historier fulle av fargerike personer og fantastiske hendelser. Dette kjennetegner både Tre i et tre-serien og den nye Xander-boka. 

FLOTTE TEGNINGER: Forfatter Runar Bang blar i den nye boka, og er imponert over arbeidet til illustratør Magnus Værness. Sammen med teksten skaper de en spennende, morsom barnebok som det er lett å bli revet med i!

- Dette er en fantastisk aldersgruppe å skrive for! De har så lett for å leve seg inn i fortellingene, og elsker å le og ha det gøy. Den beste øvelsen er å fortelle egne historier for barn og se hvordan de reagerer. Jeg er så heldig at jeg har fått prøvd ut mange fortellinger på mine egne barn. Og i den alderen er tilbakemeldingene veldig ærlige. Jeg får klar beskjed om hva som er gøy, kjedelig og spennende. Og det er jo gull verdt, sier han.  

Du finner boka i nettbutikken vår her

Bang har i en årrekke vært redaktør for Søndagsskolebladet Barnas, og sluttet nylig der. Nå jobber han som lærer og er bosatt i Ålesund.