En guide til kirkas gåter, hemmeligheter og koder

I Åste Dokkas bok "Gudstjenestegåten" får vi lære mer om kirka. Ofte kan det virke fjernt og fremmed - men denne boka kan gi svar på noen av gåtene som ligger i det vi sier og gjør i kirkerommet.

Hva betyr det som skjer i gudstjenesten?

Kirka er annerledes enn de fleste hus. Det som foregår i annerledes-huset kan virke fjernt. Men hører du nøye etter, vil du oppdage at mange av de ordene vi sier, egentlig er hemmeligheter, gåter eller koder. Det samme gjelder hvordan vi beveger oss, hvordan tingene og rommet ser ut. Bak alt sammen gjemmer det seg en hel verden du kan oppdage – hvis du vil. 

Jeg ble voksen før jeg lærte å sette pris på gudstjenester. Sånn trenger det ikke være!

Gudstjenesten er menighetens felles puls og møtepunkt. Når barna er små kan de løpe rundt eller være med på søndagsskolen - men så blir de ofte passive tilskuere når de blir litt større. Det ble jeg selv, og jeg hadde en ganske lang pause fra det hele i overgangen til ungdomstida.

Gudstjenesten kan være vanskelig å dekode for barn, men hvis de gis nøkler til å forstå, kan den bli spennende. Denne boka tar utgangspunkt i koder, gåter og hemmeligheter for å gi unge lesere knagger til å henge det som foregår på. Tekstene er korte og så konkrete som mulig, språket og bildene er enkle.

Åste Dokka
Forfatter, prest og aviskommentator. 

 Boken finnes på bokmål og nynorsk, og er tilgjengelig i nettbutikken vår og i din lokale kristne bokhandel. 

 

Her finner du boka på bokmål

 

Her finner du boka på nynorsk