img_2853

Kirkerottene på besøk hos TVL

Få med deg sendingen av Hovedkontoret på TVL når Fredo forteller om hvordan de ble Kirkerotter, og skuespillerne om hvordan hver forestilling er unik.

Denne helgen var Fredo gjest i ukens episode av Hovedkontoret på TVL. Sammen med Fredo var skuespiller Mari Cathrine Brostuen Hagen og skaperen av Kirkerottene, Kristian Sandmark i studio og forklarte litt mer om hva Kirkerottene er, og hvordan det kan være på forestilling. Hovedkontoret og er ledet av Anette Løken Jahr og Rune Bratseth.


- Målgruppen for teaterforestillingene er barnefamiliene, og at de skal få en god stund i kirken. En god felles opplevelse. Det er målsettingen for Kirkerottene. Så håper vi at disse to rottene skal være målbærere for barnas undring i møte med kirken, det kristne budskapet og bibel-historiene, forklarer Kristian Sandmark i intervjuet. 

- Hva er det med denne teaterformen som ikke bare fenger barn, men Rune og meg også? 

- Jeg tror hovedårsaken er at teater er et så sterkt medium at det overlever alle reformer, og alle generasjoner. for det er noe med dette umiddelbare møtet mellom mennesker. Særlig for barn er dukker ofte lettere å forholde seg til enn mennesker. Så legger vi opp til en improviserende form, sånn at vi tar med barnas innspill underveis i forestillingen. Så hver forestilling blir helt unik, for vi tilpasser forestillingen til hver enkelt kirke. Noen ganger spiller vi for tre, og noen ganger for 350, sier skuespiller Mari Cathrine Brostuen Hagen. 

Se innslaget på TVL.no her

Hvem er Kirkerottene? Bli bedre kjent med karakterene, teaterforestillingen og universet her!

Jobber du i kirken og vil at Kirkerottene skal komme til dere? Les mer om det her!