shared-image

Lær deg Tannpussevisa

- Vi trenger en kristen tannpussevise, tenkte vi! Og nå er sangen her. Lær deg teksten og syng med barna når de skal pusse tenner.

På IKO jobber vi mye med fagfeltet tro i hjemmet. Hvordan kan vi hjelpe familier og faddere å skape rom til tro? Hvodan få troen inn i hverdagslivet? 

Gode tips og råd til familier er for eksempel å synge en kveldsbønn eller lese en kristen bok. 

Det kan være vanskelig å få inn nye vaner i hverdagen. Men finnes det et rituale i en barnefamilies liv som vi kan gjøre noe nytt og gøyalt med? Ja! vi trenger en kristen tannpussevise. 

Hør sangen og se musikkvideoen her: 

 

Dette snakket Helene Horsfjord og Håkon Audun Sveen om i en episode av Hovedkontoret som gikk på TVL i midten av mai. Programlederne var Annette Jahr og Rune Bratseth.

Litt uvanlig forespørsel
Håkon Audun Sveen arbeidet en periode som rådgiver på IKO. Han er også ungdomsdiakon og menighetspedagog i Larvik kirkelige fellesråd. Også er han artist og låtskriver. Da han jobbet på IKO fikk han "oppdraget" å prøve seg på en tannpussevise.

- Det var en litt uvanlig forespørsel. Jeg har ikke skrevet så mange barnesanger før. Men dette måtte jeg prøve, sier Sveen. 

- Jeg kom på at bibelvers fra Høysangen 4,2: Tennene dine er som nyvaskede sauer før klipping. Det er jo et litt morsomt bilde, som også ble første linje i sangen, forteller han. 

Horsfjord likte med en gang forslaget, og slik ballet det på seg, og ble til Tannpussevisa

Urpremiere
Sangen hadde utpremiere og ble lansert i episoden av Hovedkontoret på TVL midt i mai.

- Jeg hørte et lite utdrag av den tidligere, og har den på hjernen nå, sier Annette Jahr i episoden. Var det litt sånn for deg også, Helene? 

- Jeg syns det var veldig gøy. For det er jo en litt uvanlig forespørsel, som kanskje var litt på tull. Men så tar Håkon Audun tak i det og kommer tilbake med en vise som sitter, sier Horsfjord.  

Se innslaget på TVL her (innslaget starter på ca. 17:50): 

Dåpsklubben Tripp Trapp
Teksten på visa, med QR-kode til innspillingen blir sendt ut i pakken til alle i Dåpsklubben Tripp Trapp opp til seks år. De eldste får også en søt tannbørste med utdrag av teksten på. Begge produktene kan også kjøpes i nettbutikken. 

Klubben har en lang tradisjon, og har sendt ut tre pakker i året til alle medlemmer i flere tiår. Hver pakke har nytt innhold, varierte kristne barnebøker og produkter som for eksempel tannpussevisa. 

- Det der er ikke dumt hvis man er fadder å kjøpe noe sånn til fadderbarnet sitt, sier Rune Bratseth. 

- Ja, det er veldig vanlig og fin gave. Så har du fadderansvaret automatisk dekket i 15 år, helt fram til konfirmasjonen, forklarer Horsfjord. 

- Men jeg har også lyst til å si det at Dåpsklubben Tripp Trapp, i navnet ligger ordet dåp. Men det er ikke en klubb som handler om dåp. Vi har mange medlemmer som ikke der døpt. Det er et gammelt navn som henger igjen fordi det er og har vært en vanlig dåpsgave å gi. Men det er også fint mulig å melde inn et barn som er eldre senere, og melde inn et barn som ikke er døpt, sier Horsfjord.