CroppedImage

Påskeplate solgt til gull

Påskealbumet «Hosianna! Påskesanger for små og store» med barnekoret Levende Lys har solgt over 12 600 eksemplarer.

Under festgudstjenesten på palmesøndag i Storhamar kirke ble Eli Kristine Smebye og Geir Bjørnar Smebye, som står bak barnekoret Levende Lys, hedret av IKO-forlaget for sin innsats over mange år.

På bildet: Forlagssjef Heidi J. Andersen fra IKO-Forlaget overrakte palmesøndag gullplate-trofeet til Eli Kristine Smebye, Geir Bjørnar Smedbye og Fred Dalbakk (produsent og musiker). Foto: Elin Gullhav

Ekteparet Smebye er trolig de med flest musikkutgivelser på IKO-Forlaget. I alt har de gitt ut 9 musikkalbum på 90- og 2000-tallet. Det startet med «Hosianna! Påskesanger for små og store». Etter det kom «Halleluja!» med sanger til pinse, «Gloria!» med sanger til jul, «Fortell fra Det gamle testamentet» og «Fortell fra Det nye testamentet» med bibelfortellinger og bibelske personer, «Lucia» med adventsanger, «Vi synger fra Barnesalmeboka» og «Hopp ut av sengen» med sanger til hverdagsbruk. I tillegg laget de samle-CD-en «Absolutt Levende». Totalt har disse 9 albumene solgt over 45 000 eksemplarer.

På gudstjenesten var veteraner fra koret opp gjennom tidene samlet for å synge sanger fra platen. 

Ekteparet har holdt på med koret Levende lys i 35 år og er både initiativtakere, dirigenter og produsenter. Til sammen 1246 barn har vært med i koret i den perioden.

Det er det første albumet fra 1994 «Hosianna! Påskesanger for små og store» som nå har solgt til godt over gull. KPK

Hør albumet på Spotify her