– Juryen har lagt vekt på viljen til å ta barns spørsmål på alvor og til å ta i bruk nye digitale møteplasser, leser styreleder i IKO, Ludvig Bjerkreim, fra juryens begrunnelse da Trosopplæringsprisen 2019 ble utdelt under Trosopplæringskonferansen onsdag 6. november.

"Trosopplæringsprisen går til et prosjekt som startet utfra et behov medarbeidere så blant unge i trosopplæringsarbeidet i menigheten. De unges spørsmål og behov for samtale om Bibel og tro blir nå møtt på en plattform de er til stede på hver dag", står det videre i juryens begrunnelse. 

– Dette er helt sjukt! Tusen takk! Vi er opptatt av å være der de unge er og skape et trygt sted de kan ta opp spørsmål om Gud, kristendommen og Bibelen, sier Christine Andreassen, som tok imot prisen på vegne av menigheten. Hun er også den som driver bibelguiden til vanlig.

Kontoen er utviklet i samarbeid med resten av staben i menigheten og Andreassen svarer på spørsmål som kommer inn til Bibelguide en gang til dagen.

– De som bruker kontoen liker at de kan spørre spørsmål når som helst. Det er ikke alltid når de er i kirka at spørsmålene kommer, men gjerne hjemme eller på skolen. Noen synes også det er fint at de kan være anonyme, sier hun.

Kontoen var først utarbeidet for ungdommene knyttet til menigheten, men har nådd unge andre steder i landet også. Bibelguide finnes nå også på Instagram.

Du kan lese mer om Trosopplæringsprisen og konferansen på trosopplaringskonferansen.no

Det er IKO sammen med KA og Kirkerådet som årlig deler ut Trosopplæringsprisen til menigheter, organisasjoner eller grupper som på en særlig måte har fremmet trosopplæring og kirkelig undervisning.

Prisen er 50 000 kroner og et kunstverk laget av kunstneren Olga Grismo Nilsen.

Prisen ble delt ut av representanter fra IKO - Kirkelig pedagogisk senter, KA Kirkelig arbeidsgiverorganisasjon og Kirkerådet. Fra venstre: Øystein Dahle, direktør i KA, Ludvig Bjerkreim, styreleder i IKO, Christine Andreassen fra Thorsov og Lilleborg menighet, og Ingrid Vad Nilsen, direktør i Kirkerådet.