tone-og-linn-i-epletre-rektangel

Forkynnelse for barn og voksne, Kaptein Sabeltann og Sakkeus

I andre episode av podcasten IKOfon snakker vi med Tone Stangeland Kaufman og Linn Sæbø Rystad om forkynnelse for barn og voksne.

Tone Stangeland Kaufman og Linn Sæbø Rystad er gjester i den andre episoden av IKOfon. De forteller om boka Forkynnelse for barn og voksne, og om forskningsprosjektet deres om prekenhendelser i gudstjenester med trosopplæringstiltak. Tone og Linn gir sine beste, forskningsbaserte tips til hvordan man kan forkynne i slike gudstjenester. Hvordan gjør vi fortellingen om Sakkeus rørende? Og hva har kaptein Sabeltann med Gud å gjøre? Går det an å tenke for mye på hvem som er målgruppen? Og hva må man gjøre når man skal holde preken for barn? 

Tone Stangeland Kaufman er professor i praktisk teologi ved MF vitenskapelig høyskole, og professor II i praktisk teologi ved Enskilda högskolan i Stockholm. Hun var prosjektleder for forskningsprosjektet og hovedforfatter/redaktør for boka Forkynnelse for barn og voksne. 

Linn Sæbø Rystad er førsteamanuensis i praktisk teologi ved MF vitenskapelig høyskole, og programleder for studiet Ungdom, kultur og trosopplæring (UKT). Hun skrev sin phd-avhandling innenfor forskningsprosjektet, og har skrevet et kapittel i boka. 

Du finner boka i nettbutikken vår her

IKOfon er produsert av IKO – Kirkelig pedagogisk senter, og støttet av K-stud og KA. 

Vignett: «Sunset Strip» av Audionautix (CC-BY-SA 4.0)