4649-jesus-og-barna-tekst-og-bilder---utsnitt

Sårbarhet og mangfold i ny bok for de minste

Fortellingen om Jesus og barna finner du flere steder i bibelen. I denne boken tar teolog og forfatter Ingunn Aadland utgangspunkt i Markusevangeliet, sett fra de to unge brødrene Jakob og Johannes sitt perspektiv.

– Dette er jo ei kjent forteljing for mange. Eg ville setje ho inn i den større forteljinga som Markus teiknar opp. Markusevangeliet fortel at Jesus tiltrekkjer seg mange menneske. Folk ville rett og slett at han skulle ta på dei. Jesus framstår som ein mann med magiske krefter, forklarer forfatter Ingunn Aadland.

Ungt perspektiv
Aadland hadde lyst til å skrive en fortelling som fikk fram et ungt perspektiv, ikke bare de små barna, men de litt eldre også.

– Det står ikkje noko om dette i evangelia, men eg ser for meg at Jakob og Johannes er ungdommar. Eg har alltid merka meg korleis dei to prøver å stikke seg fram, og at dei andre læresveinane blir sinte på dei. Det kan nok vere gjenkjenneleg, og eg ville gjerne få fram denne sårbarheita hos dei to, sier hun. 

Boken finnes på både bokmål og nynorsk. Du finner den i nettbutikken vår! 

Aadland forklarer at fortid og nåtid på en fin måte kommer sammen i denne boken.

– Målet er jo å invitere dagens barn og foreldre inn i Jesus-forteljinga!, legger hun til. 

Mangfoldig uttrykk
Teksten spiller svært godt på lag med tegningene, skapt av illustratør Borghild Fallberg.

– Fallberg har illustrert veldig fint! Ho får fram eit mangfaldig uttrykk – i menneske og kjensle uttrykka deira, sier Aadland.

Borghild Fallberg ble i juni kåret til årets illustratør av Norsk barnebokinstitutt. De spurte henne om hvor bevisst hun er på mangfold i persongalleriet i hennes prosjekter:

– Jeg prøver å være bevisst på det, og jobber med å bli flinkere til å vise frem mange ulike personer. Det er også noe oppdragsgiverne og forfatterne ofte er opptatt av, og jeg synes det er veldig fint når de kommer med forslag til hvordan vi kan få inn mer mangfold blant karakterene, sier hun.

Les hele intervjuet med Fallberg på Norsk barnebokinstitutt sine nettsider her.