1tro-0032

Trosopplæringskonferansen

IKO er stolt arrangør av den årlige Trosopplæringskonferansen. Den største møteplassen for dere som jobber med barn og unge i kirken, menighet og organisasjon.

Trosopplæringskonferansen er en årlig konferanse som gir faglig input og inspirasjon til arbeid med trosopplæring. Det er en konferanse som årlig blir arrangert på høsten, og har omtrent 1000 deltakere. På konferansen kan du mingle, bli inspirert og inspirere kolleger fra hele landet. 

Informasjon om årets konferanse finner du på konferansens egne nettsider: www.trosopplaringskonferansen.no Her oppdateres det fortløpende med informasjon om seminar, fellesprogram, praktisk informasjon til deltakere og mye mer i tiden fram mot konferanse. 

Datoer: 

2022: onsdag 19. oktober 2022

2023: onsdag 18. oktober 2023

2024: onsdag 16. oktober 2024

2025: onsdag 15. oktober 2025

1tro-0455

Fellesprogram

I fellesprogrammet samles alle deltakerne i den største salen til et program ledet av en programleder, som tar imot gjester og belyser årets tema på ulike måter. Det er musikk, spennende innslag med inspirerende innhold. 

Vi samles også alle til gudstjeneste. 

1tro-0007

Seminar

Konferansens dagsplan har ofte tre bolker hvor deltakerene kan gå på ulike seminar. Det er ofte et bredt seminarprogram med ulike seminar som belyser tema på ulike måter. Her er det en god blanding av forskningsresultater, erfaringsdeling og inspirasjon til trosopplæringsarbeidet. 

tro-0111

Torget

Hva er nytt og relevant for deltakerne i dag? På torget møter du relevant og spennende materiell for arbeidet med barn og unge i kirken. Her er stands fra organisasjoner, kirken og andre som har aktuelt innhold som deltakerne kan ha nytte av i arbeidet sitt. 

Kort historikk

Trosopplæringskonferansen ble første gang arrangert i 2001. Da var om lag 200 deltakere samlet på Håndverkeren i Oslo. De påfølgende årene var konferansen innom Menighetsfakultetet, Hellerudsletta, Sentrum Scene, Gamle Logen og Folkets Hus. I 2008 hadde konferansen vokst seg ut av ordinære forsamlingslokaler, og dette var første gang konferansen ble holdt i lokalene til Norges Varemesse på Lillestrøm. I mange år var konferansen på Lillestrøm, og i 2014 ble det satt foreløpig deltakerrekord med i overkant av 1 800 deltakere. I 2017 flyttet konferansen til nye lokaler i The Qube på Gardermoen, hvor konferansen har vært de siste årene. I 2020 og 2021 arrangerte vi heldigital konferanse med en hovedsending og seminar som lå tilgjengelige for deltakerne i tre måneder. I 2022 gleder vi oss til å møtes igjen på The Qube.  

Trosopplæringskonferansen er Norges største og viktigste møtested for ansatte og frivillige som arbeider med menighetsutvikling, trosopplæring og barn og unge.

Konferansen arrangeres årlig av IKO - Kirkelig pedagogisk senter. I år er konferansen støttet av Kirkerådet og arrangert i samarbeid med Kirkens Nødhjelp og KA Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter.