img_3310

Klare for konferanse igjen!

Vi inviterer til Trosopplæringskonferanse igjen! Vi vil lage tidenes konferanse på The Qube på Gardermoen onsdag 19. oktober 2022.

I år samarbeider IKO med Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter (KA) og Kirkens Nødhjelp, med økonomisk støtte fra Kirkerådet. Helt fra vi startet planleggingen før jul har Kirkens Nødhjelp og KA vært med på å sette rammer, program, innhold og tema på konferansen.

- Dette samarbeidet har bragt ny energi og entusiasme inn i planleggingen, sier prosjektleder for Trosopplæringskonferansen 2022, Heidi J Andersen.

Hun forteller at KA og Kirkens Nødhjelp bringer med seg en faglige perspektiv og kompetanse som tilfører konferansen noe nytt.

- Gjennom samarbeidet får konferansen et enda mer helhetlig perspektiv på hva trosopplæring i kirken er. Sammen skaper vi en bredde og aktualitet i innholdet som vil nå årets deltakere, legger hun til. 

Med i årets styringsgruppe er Anne Birgitta Langmoen Kvelland (Direktør på IKO), Marit Brandt Lågøyr (direktør i avdeling for sektorpolitikk og styring i KA) og Siv Bonde (nettverksleder i Kirkens Nødhjelp). 

Fra venstre: Siv Bonde, Anne Birgitta Langmoen Kvelland og Marit Brandt Lågøyr. 

Endelig skal vi møtes igjen som før og få påfyll av musikk, latter, samhold, ny kunnskap, og vi skal få feire gudstjeneste sammen. Gled dere til å bli kjent med kateket Monika Halsør – årets programleder, og Hans Dur Molvik – årets kapellmester. Det blir energi fra scenen med musikk, fra klassisk guttekor til harde trommer og salmesang. 

Årets tema er TRO SOM BÆRER.

Vi skal senke skuldrene og høre om hvordan vi som kirke kan gi videre en tro som bærer gjennom livet. Hvordan møter vi barn og unge i en hverdag med små og store kriser? Hva er, og hvordan forholder vi oss til, influenserteologi? Hva betyr Tro som bærer i møte med psykisk helse og bærekraft? Hvordan kan kirken og organisasjonene samskape med kommunen for å løse utfordringer i samfunnet?

Påmeldingen er nå åpen! Les mer og meld deg på her

Smakebiter på aktuelle tema fra årets seminarprogram er:

  • Ledelse av frivillige
  • Moderne slaveri - hva er det og kan vi gjøre noe med det?
  • Hvordan lage en gudstjeneste som favner alle?
  • Tro som bærer – hjemme

Torget er også tilbake! Møt mange titalls utstillere som er i berøring med deg som jobber med trosopplæring - samlet på ett sted!

Konferansen er arrangert av IKO med støtte fra Kirkerådet, i samarbeid med KA og Kirkens Nødhjelp.

Gå til konferansens egne nettsider

Reisestøtte

Nytt i år er at deltakere kan søke om reisestøtte for deltakere*. Det gjør du direkte i påmeldingsskjema. Frist for å søke er 1. juli. 

Etter flere år med nedstenging og digital konferanse, ønsker vi at flest mulig skal kunne få delta på Trosopplæringskonferansen. Derfor kan deltakere søke om reisestøtte på 1000,- ved påmelding. Denne søknaden sendes inn gjennom påmeldingsskjema dersom du haker av for å søke. Det gjelder per deltaker, og fra og med deltaker nummer 2. Det kommer opp et alternativ om å søke om støtte i påmeldingsskjema fra og med deltaker nummer to. Der velger du også om påmeldingen skal gjelde dersom støtten ikke blir innvilget. Det vil si at det lønner seg å melde på flere fra samme fakturamottaker samtidig, slik at denne muligheten blir tilgjengelig. Ønsker du å søke om reisestøtte må du melde deg på før 1. juli. 

Reisestøtte blir vurdert helhetlig og når alle søknadene er kommet inn. Reisestøtten er sponset av IKO, Kirkens Nødhjelp og KA Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter. 

Tilbake til bloggen