1hov-(13)

Samling med fireåringer

Utdeling av fireårsbok til menighetens fireåringer har mange steder utviklet seg som en sterk folkelig tradisjon. Enkelte steder har denne tradisjonen blitt en så stor begivenhet både i hjem og lokalmiljø, at den omtales som en folkelig livsrite.

Ressurser

  • Eksempel på samling for 4-åringer (last ned)
  • Kirkeboka mi (nettbutikken)
  • Aktivitetshefte til Kirkeboka mi (nettbutikken)
  • Kyrkjeboka mi (nettbutikken)
  • Aktivitetshefte til Kyrkjeboka mi (nettbutikken)
  • Ressurshefte med samlinger for fireåringer (nettbutikken)
  • KABBs spesialproduksjon av «Kirkeboka mi»

Kirkeboka mi møter vi tre barn, og følger dem i ulike situasjoner gjennom et helt år. Astrid, Sigurd og Sara er alle i fireårsalderen og går i samme barnehage. Boken handler om vennskapet mellom dem: om å leke, være glad, om å være ulike, konflikt og forsoning, og om å utforske både naturen og menneskers verden.

Min Kirkebok 4 er en variert og mangfoldig kirkebok. Den tar utgangspunkt i fireåringens hverdag og opplevelser. Fra det kjente og nære kan barnet bli med inn i bibelfortellinger, varierte kunstbilder, sanger, salmer og enkle liturgiske ord og uttrykk. Både voksne og barn kan like denne boken.

Utdeling av fireårsbok
De fleste menigheter deler ut fireårsbok i forbindelse med en gudstjeneste. Noen har gode erfaringer med å utvide tilbudet med for eksempel å invitere til samling i kirken i forkant eller i etterkant av selve utdelingen. Du kan laste ned et eksempel på en slik samling gratis i faktaboksen her på siden (til Min Kirkebok 4). Til Kirkeboka mi er det utviklet Ressurshefte med samlinger for fireåringer. Denne kan kjøpes i nettbutikken.